Krewetki z ryżem i warzywami
Napisany przez Laura Szcześniak (Mętel) Przepisy Powrót
1️⃣ Krewetki opłucz, osusz, oczyść i przypraw.
2️⃣️ Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu
3️⃣️ Czosnek obierz i posiekaj . Wrzuć na rozgrzany olej razem z krewetkami.
4️⃣️ Krewetki chwilę przesmaż i dodaj warzywa z paczki. Następnie sos sojowy, pastę miso i przyprawy. Duś wszystko przez kilka minut.
5️⃣️ Gotową potrawę podawaj z ryżem. Wszystko posyp pietruszką.

Składniki na 2 osoby:
✔ 0,5 kg Krewetek
✔100 g ryż dziki & parboiled
✔½ paczki mrożonych warzyw chińskich
✔3 ząbki czosnku
✔1 łyżka oliwy z oliwek
✔2 łyżki sosu sojowego
✔Pieprz cayenne, sól, pieprz, czubrica zielona
✔Opcjonalnie: 1 łyżka pasty miso
Twój komentarz