mgr Laura Mętel
16 Sty

Krewetki z ryżem i warzywami

1️⃣ Krewetki opłucz, osusz, oczyść i przypraw.

2️⃣️ Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu

3️⃣️ Czosnek obierz i posiekaj . Wrzuć na rozgrzany olej razem z krewetkami.

4️⃣️ Krewetki chwilę przesmaż i dodaj warzywa z paczki. Następnie sos sojowy, pastę miso i przyprawy. Duś wszystko przez kilka minut.

5️⃣️ Gotową potrawę podawaj z ryżem. Wszystko posyp pietruszką.

Składniki na 2 osoby:

✔ 0,5 kg Krewetek

✔100 g ryż dziki & parboiled

✔½ paczki mrożonych warzyw chińskich

✔3 ząbki czosnku

✔1 łyżka oliwy z oliwek

✔2 łyżki sosu sojowego

✔Pieprz cayenne, sól, pieprz, czubrica zielona

✔Opcjonalnie: 1 łyżka pasty miso

Twój komentarz




POKAŻ