
MASA:
- 300 g kaszy jaglanej
- 2 szkl. mleka np. ryżowe, kokosowe
- 3 brzoskwinie
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 4 łyżki syropu klonowego, miodu lub innej substancji słodzącej (jeżeli brzoskwinie nie były zbyt słodkie można dodać więcej syropu)
1. Kaszę gotujemy w mleku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dorzucamy do garnka 1 pokrojoną brzoskwinię.
2. Kaszę delikatnie studzimy i wrzucamy do blendera wraz z pozostałymi brzoskwiniami, olejem kokosowym i syropem.
3. Wszystko blendujemy na gładką masę i umieszczamy na wcześniej przygotowany spód.
POLEWA:
- 6 kostek gorzkiej czekolady 70%
- 1 łyżka oleju kokosowego
- Borówki
Czekoladę oraz olej rozpuszczamy w rondlu. Polewamy wcześniej przygotowane ciasto. Dekorujemy świeżymi borówkami. Odstawiamy do lodówki.
Twój komentarz