mgr Laura Szcześniak (Mętel)
18 Gru

Pralinki czekoladowa śliwka

Przygotowanie:
Suszone owoce zalać ciepłą wodą i odstawić na ok. 30 minut. Orzechy włoskie krótko miksować na drobne kawałki, przesypać do miseczki. Do blendera włożyć odcedzone suszone owoce, cynamon, kakao i rum. Zmiksować na gładką masę. Do masy dodać rozdrobnione orzechy i ziarna kakaowca, w dłoniach ulepić niewielkie kulki. Obtoczyć w kakao i przełożyć do lodówki na ok. 30 minut.

PRALINKI CZEKOLADOWA ŚLIWKA
Składniki na 12 sztuk:
10 sztuk (50 g) daktyli suszonych,
150 g śliwek suszonych,
1/2 szklanki (60 g) orzechów włoskich,
3 łyżki (30 g) kruszonych ziaren kakaowca,
pół łyżeczki cynamonu,
2 łyżki (10 g) gorzkiego kakao,
1 łyżka (10 g) rumu (można pominąć)
gorzkie kakao do obtoczenia (ok. 20 g)

Twój komentarz




POKAŻ