Warto wybrać, chociażby czekoladę gorzką, która w 100 g dostarcza 165 mg magnezu. Dla porównania czekolada mleczna ma tylko 97 mg.
Ale czy wiesz, że 100 g pestek dyni ma aż 540 mg magnezu. Nasiona słonecznika 320 mg, migdały 269 mg, a kasza gryczana 210 mg! Również woda mineralna (nie mylić z źródlaną) jest bogata w MAGNEZ.
Dla ciekawostki, niektóre wysokozmineralizowane wody dostarczają więcej magnezu w 1 litrze niż czekolada… a kaloryczność w przeciwieństwie do czekolady wynosi tylko 0 kcal :)
Kontakt:
- 782 809 788
mgr Laura Szcześniak (Mętel)
OPINIA PACJENTA: Polecam z czystym sumieniem Panią Laurę jej przepisy są świetne i dopasowane do mojego stylu życia i potrzeb, kilogramy lecą a to najważniejsze. Zawsze mogę liczyć na szybką odpowiedz telefoniczną jeśli coś nie wiem.Do Pani Laury trafiłam jakiś czas temu gdy ...
Twój komentarz