Warto wybrać, chociażby czekoladę gorzką, która w 100 g dostarcza 165 mg magnezu. Dla porównania czekolada mleczna ma tylko 97 mg.
Ale czy wiesz, że 100 g pestek dyni ma aż 540 mg magnezu. Nasiona słonecznika 320 mg, migdały 269 mg, a kasza gryczana 210 mg! Również woda mineralna (nie mylić z źródlaną) jest bogata w MAGNEZ.
Dla ciekawostki, niektóre wysokozmineralizowane wody dostarczają więcej magnezu w 1 litrze niż czekolada… a kaloryczność w przeciwieństwie do czekolady wynosi tylko 0 kcal :)
Kontakt:
- 782 809 788
mgr Laura Mętel
OPINIA PACJENTA: Dzięki zaleceniom od p. Laury zmieniłem swoje nawyki i osiągnąłem swój cel. Jest ona nie tylko wspaniałym dietetykiem, ale też miłą i otwartą osobą, która zachęca do kontaktu. Ułożona przez nią dieta od samego początku była idealnie dopasowana do moich upodobań i ...
Twój komentarz