mgr Laura Szcześniak (Mętel)
28 Czerw

Omlet ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Sposób przygotowania: 
Jajka wbić do miseczki, dodać sól, pieprz i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Następnie dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Wlać jajka i smażyć na średnim ogniu, około 2-3 minut. Przełożyć omleta na drugą stronę, dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, kawałki mozzarelli i posypać parmezanem. Złożyć omleta na pół. Smacznego

Składniki:

  • 2 jajka
  • garść szpinaku
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • plaster mozzarelli
  • łyżeczka parmezanu
  • pół łyżeczki masła klarowanego
  • sól
  • pieprz

Twój komentarz




POKAŻ