Masa serowa:
- 700g serka homogenizowanego waniliowego
- 2 łyżki żelatyny lub 1 opakowanie galaretki bez cukru
- 150g wody
W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę lub galaretkę, pozostawić do ostudzenia. Wymieszać z serkami i przełożyć na wystudzony biszkopt. Przełożyć do lodówki do stężenia.
Masa arbuzowa:
- 1000g miąższu z arbuza
- 2 opakowania galaretki truskawkowej (najlepiej bez cukru)
Miąższ zblendować oddzielając w miarę możliwości pestki. Przełożyć do rondelka i podgrzewać do zagotowania. Zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretki. W razie potrzeby dosłodzić erytrolem. Masę pozostawić do ostygnięcia i wyłożyć na warstwę waniliową. Przełożyć do lodówki do stężenia.
Twój komentarz