mgr Laura Mętel
07 Kwie

Jajka faszerowane pietruszkową pastą z awokado

       Jajka faszerowane awokado to smaczna alternatywa dla klasycznych farszy z żółtkami i majonezem. Poza walorami smakowymi, taka przystawka dostarcza nam też wielu wartości zdrowotnych. Nie tylko pięknie wyglądają, ale i świetnie smakują. Sprawdźcie sami !

Przepis na jajka faszerowane pietruszkową pastą z awokado 

Składniki:

💚2 sztuki - jaja

💚1/2 sztuki - awokado

💚garść - sałaty/rukoli

💚1 łyżka - pietruszki, liście

💚chilli

Sposób wykonania:

Jaja ugotować. Przekroić na połówki, żółtka zblendować z awokado oraz pietruszką. Doprawić do smaku. Faszerować jajka, ułożyć na liściach sałaty następnie oprószyć chilli.

Smacznego😊

Twój komentarz




POKAŻ